Kúpele Vyšné Ružbachy
Blog

Kempovanie na Slovensku: Vyskúšajte tieto miesta



09. 01. 2024

Kempovanie na Slovensku: Vyskúšajte tieto miesta

Koluje vám v žilách krv dobrodruha a milujete kempovanie? Potom by ste mali spoznať jedinečné kempingy v jednotlivých kútoch Slovenska. Ktoré sa oplatia navštíviť a čo od nich môžete očakávať?

TOP slovenské kempingy

Keď pôjdete kempovať do TOP slovenských kempingov, prípadne aj kamkoľvek za hranice, nezabudnite si skontrolovať, či máte v aute povinnú výbavu. Myslite na to, že jej obsah sa môže líšiť v závislosti od krajiny.

Autocamp Račkova dolina

ATC Račkova dolina

Račkova dolina sa nachádza v liptovskej časti Západných Tatier a je dlhá vyše 5 kilometrov. Keďže ide o významný východiskový bod na turistiku vo Vysokých a Nízkych Tatrách, v jej okolí je prirodzene viacero chát, hotelov a penziónov

Autocamp Račkova dolina nájdete približne 4 kilometre od obce Pribylina, ktorú možno poznáte aj kvôli skanzenu. Ponúka až 80 stanových miest a 20 miest pre karavany s elektrickou prípojkou. Benefitom sú zrekonštruované sprchy a toalety, pričom využívať viete tiež spoločnú kuchynku.

Náš tip: Pozrite si ďalšie kempingy na horách.

Autocamp Stará hora 

Ak chcete spojiť kempovanie s kúpaním sa a vodnými športami, tento pekný kemp priamo na brehu Oravskej priehrady si rozhodne zamilujete. Na veľkých trávnatých plochách si môžete komfortne rozložiť stany. Pre karavany sú zas pripravené spevnené parkovacie miesta s prípojkou k elektrine.

Kemping Stará Hora

Z kempu Stará hora máte perfektný prístup k rôznym turistickým atrakciám na Orave a v okolí. A keď si budete chcieť niečo uvariť, k dispozícii je aj kuchynka.

Náš tip: Pozrite si ďalšie kempingy pri vode.

Camping Belá

Camping Belá

Tento nádherný kemp, ktorý sa tiahne popri rieke Varínka medzi obcami Terchová a Belá, patrí už dlhodobo medzi najlepšie hodnotené autokempy na Slovensku. Obklopený je krásnou prírodou a ponúka veľké plochy, na ktorých si môžete rozložiť stany alebo zaparkovať karavan.

Ak náhodou nemáte vlastný stan alebo karavan, ubytovať sa môžete v štýlových drevených chatkách. Samozrejmosťou sú elektrické prípojky. A počas vášho pobytu oceníte aj sprchy s teplou vodou či novo-vybudované toalety.

Mara Camping

Autokemping pri Liptovskej Mare, druhej najväčšej vodnej nádrži na Slovensku, sa teší veľkej obľube hlavne počas leta. Vtedy si môžete vychutnávať nekonečný relax na pláži, adrenalín pri rôznych vodných športoch alebo sa viete len voľne okúpať.

Mara Camping

Liptovská Mara je zároveň skvelým východiskovým bodom pre túry v Nízkych Tatrách. A ľahko sa od nej dostanete k všetkým známym atrakciám na Liptove – napríklad Aquaparku Tatralandia. Kemp Mara Camping ponúka veľké plochy pre stany alebo karavany, no môžete si tiež prenajať chatku.

Naša rada: Ak sa v autokempingu pri Liptovskej Mare budete chcieť ubytovať počas letnej sezóny, miesto si zarezervujte vopred. Vďaka online rezervácii získate lepšiu cenu a niekoľko ďalších výhod.

Kemping Thermalpark Dunajská Streda

Thermalpark Dunajská Streda patrí medzi najnavštevovanejšie rekreačné strediská na juhozápadnom Slovensku. Nachádza sa v ňom viacero bazénov, stánkov s občerstvením, a dokonca aj otvorená vodná plocha, kde si môžete užívať rôzne vodné športy. Hneď pri areáli Thermalparku je dobre vybavený kemp, ktorý je ako stvorený pre rodiny s deťmi.

Kemping Thermalpark Dunajská Streda

Súčasťou kempu sú moderné toalety a využívať môžete kuchynku aj sprchy s teplou vodou. Príjemným bonusom je Wi-Fi pripojenie v celom areáli. Z Dunajskej Stredy sa rýchlo dostanete ku Gabčíkovu či okruhu Slovakia ring a zvieraciemu parku Malkia park. Na svoje si tu prídu aj cyklisti – v okolí je totiž mnoho pekných cyklotrás.

Náš tip: Pozrite si ďalšie kempingy pri kúpalisku.

Goralský dvor

Tento štýlový kemp, ktorý sa nachádza približne 3 km od obce Červený Kláštor, ponúka 100 karavanových státí a 14 chatiek, v ktorých sa viete ubytovať. Za posledné roky získal viacero ocenení a pravidelne si ho pochvaľujú turisti nielen zo Slovenska. Ohúri vás svojou lokalitou, nádhernou okolitou prírodou aj nadštandardným vybavením.

ATC Goralský dvor

V areáli kempu nájdete napríklad volejbalové a futbalové ihrisko, reštauráciu, kolibu, ihrisko pre deti, požičovňu bicyklov či kolobežiek a dokonca aj mini ZOO. Samozrejmosťou sú sprchy s teplou vodou, toalety a elektrické prípojky pre karavany.

Autocamping Podlesok

Chystáte sa objavovať krásy Slovenského raja? Potom zvážte ubytovanie v kempe Autocamping Podlesok, ktorý ponúka až 600 miest pre stany. Kempingové útočisko pre dobrodruhov poskytuje približne 2 kilometre od obce Hrabušice. V Podlesku začínajú mnohé turistické chodníky a nájdete tu aj viacero reštaurácií.

V kempe sú k dispozícii elektrické prípojky, miesta na opekanie či toalety a sprchy s teplou vodou. Milovníci športu určite ocenia volejbalové ihrisko a stolný tenis. A keď si budete chcieť niečo uvariť, využiť viete kuchynku so základnými elektrickými spotrebičmi.

Camp Route E58 Košice

Camp Route E58 Košice

Ak sa chcete ubytovať v tesnej blízkosti centra Košíc, no zároveň túžite po pravom kempingovom dobrodružstve, novo-zrekonštruovaný kemp Camp Route E58 bude pre vás ideálnym miestom, kde si môžete postaviť stan alebo zaparkovať váš karavan. Nachádza sa len 4 km od centra Košíc a plochu v ňom si viete zarezervovať pohodlne online. A keď už spomíname online riešenia, v rámci kempovania po Slovensku vám odporúčame uzatvoriť výhodné online poistenie PZP s pripoistením, ktoré kryje napríklad bežné škody spôsobené poveternostnými vplyvmi. Nikdy totiž neviete, či vám v kempe náhodou na vozidlo nespadne konár zo stromu.

Čo sa týka kempu Camp Route E58, pokiaľ náhodou nemáte vlastný stan alebo karavan, ubytovať sa môžete aj v mobilných domčekoch, chatkách alebo apartmáne. K dispozícii sú sprchy a toalety. Z kempu sa v priebehu niekoľkých minút dostanete k najznámejším atrakciám v centre mesta, k ZOO alebo aj k letisku.