Szállásfoglalás feltételei

Szállásfoglalás feltételei

Az üzletszabályzattal és foglalási feltételekkel egyetértek, személyes adataim kezeléséhez a hatályos adatvédelmi jogi előírások értelmében hozzájárulok

 1. Az Utas által elküldött igény (kitöltött foglalási nyomtatvány) alapján a központi foglalási iroda ajánlatot küld, szabad férőhelyek hiányában alternatív ajánlattal áll elő (csak ajánlat, nem a foglalás visszaigazolása). A személyes adatok kizárólag a szolgáltatások megrendelésére szolgálnak, egyéb célból nem használhatók fel, harmadik félnek nem továbbíthatók.
 2. Az ajánlat Utas részéről történő jóváhagyás esetén a foglalási iroda számlát állít ki, melyet E-mail csatolmányaként elküldi az Utas részére.

        A részvételi illeték 3 módon egyenlíthető ki:

  1. bankkártyával (VISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD, MAESTRO vagy Diners Club International®) Internetes felületen – Card Pay System – a Tatra Banka Rt. biztonsági oldalán. A sikeres (sikertelen) átutalásról az iroda néhány másodpercen belül értesítést kap, így erről az utasnak az iroda felé tájékoztatást küldeni nem szükséges. E befizetési módnál a számlázott összeg a banki költség mértékével magasabb (+2,9%).
  2. belföldi banki átutalással, Magyarországon, az OTP Bankban, foritntban vezetett számlára – a bank által igazolt átutalási bizonylat másolatát kérjük a teljesítési határidőn belül elküldeni – E-mail: rezervacie@travelguide.sk, fax: +421 35 7713149. A számlán feltüntetett összeg nettó összegként értendő, mindennemű bankköltség az átutalót terhelik.
  3. nemzetközi banki átutalással, Szlovákiában, a Tatra Banka-ban, EUR-ban vezetett számlára – a bank által igazolt átutalási bizonylat másolatát kérjük a teljesítési határidőn belül elküldeni – E-mail: rezervacie@travelguide.sk, fax: +421 35 7713149. A számlán feltüntetett összeg nettó összegként értendő, mindennemű bankköltség az átutalót terhelik.
 3. A részvételi illeték teljes osszegének befizetéséről szóló bizonylat kézhezvétele vagy a befizetés számlára való beérkezése után az iroda kiállítja a megrendelt és kiegyenlített szolgáltatásokról szóló vouchert, melyet E-mail csatolmányaként küldi el az utasnak.
 4. Amennyiben a szolgáltatások előleg és hátralék formájában kerülnek kiegyenlítésre, 3% feletti árfolyamváltozás esetén a hátralék az új (alacsonyabb vagy magasabb) árfolyam alapján kerül kiszámításra.
 5. Kizárólag a rezervacie@travelguide.sk címen jelzett változásokat / lemondást áll módunkban elfogadni.
 6. Foglalási iroda nyitva tartása: hétfő – péntek, 08:00-17:00
 7. A lemondási feltételek (kötbér mértéke) a szolgáltató (szálláshely) sztornófeltételeinek alapján kerül megállapításra.
 8. a) Lemondási feltételek egyéni foglalás esetén (14 személyig)

  Lemondás időpontja

  Minimális kötbér

  60 és több nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 25%-a (min. 9,- EUR / fő)

  30-59 nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 45%-a (min. 9,- EUR / fő)

  12-29 nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 65%-a (min. 9,- EUR / fő)

  6-11 nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 85%-a (min. 9,- EUR / fő)

  5 és kevesebb nappal a tervezett érkezés előtt

  a befizetett összeg 100%-a

       b) Lemondási feltételek csoportos foglalás esetén (15 személytől)

  Lemondás időpontja

  Kötbér

  60 és több nappal a tervezett érkezés előtt

  115,- EUR / csoport - kezelési költség

  40-59 nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 25%-a (min. 115,- EUR)

  15-39 nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 50%-a (min. 115,- EUR)

  6-14 nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 75%-a (min. 115,- EUR)

  5 és kevesebb nappal a tervezett érkezés előtt

  a megrendelt szolgáltatások értékének 100%-a

 9. Lemondás esetén az iroda a kötbér mértékével csökkentett részvételi illetéket átutalás útján küldi vissza. A részvételi illetéket bankkártyával kiegyenlítető Utasok részére a foglalási iroda a kötbérrel és a bankkártyás befizetésből adódó költséggel csökkentett összeget a hitelkártyához kapcsolódó számlára küldi.

 10. A foglalás törlése a lemondás elküldését követő első muinkanapon lép érvénybe.