Szállás Szlovákiában
Keresés
  • Alsó-Zemplén
     
  • Irányár: 10 - 20 €
     
  •  
  • Akadálymentes hozzáférhetőség...
     
arrow
Üdülőövezetek Városok Szállás típusa Szálláshely jellege

Szállás Alsó-Zemplén (Dolný Zemplín)

Csomagok Alsó-Zemplén (Dolný Zemplín)
Térkép megjelenítése
Alsó-Zemplén Térkép

Alsó-Zemplén

Alsó-Zemplén térsége Kelet-Szlovákia déli részén terül el, Magyarország és Ukrajna határához közel. Északi irányból Felső-Zemplén határolja, részben a Vihorlát-hegység (Vihorlatské vrchy) választja el, másik oldalról pedig a Szalánci-hegység felől Kassa régiója. Szinte az egész Alsó Zempléni régió a Kelet-Szlovákiai síkságban fekszik.

Mindazok számára, akik a nyári időszakban érkeznek Alsó-Zemplén régiójába bizonyára felejthetetlen élményt fog szerezni a Széles-tó (Zemplínska Šírava) víztározó, mely évről évre mindig nagyobb népszerűségnek örvend a turisták körében. Méreteit tekintve, a Szlovák tengerként emlegetik. Közvetlenül a vízparton rengeteg szálláslehetőség várja a turistákat, melyek között hotelek, panziók, szállók és kisebb magánszállások különféle kategóriákban. Az attrakciók között sportolási lehetőségek, kültéri medencék és vízi csúszdák is szerepelnek. A térség legnagyobb központja az északi parton található Ungtavas (Kaluža).

Nyaralását, üdülését eltöltheti a Vinianské tó partján is, mely csupán egy rövid sétára található a Széles-tó központjától. Itt található Vinna (Vinné) községe is, a Vihorlát-hegység déli lejtői alatt, szintén rengeteg szálláslehetőséggel közveltenül a vízparton. A látnivalók között várromok is szerepelnek.

A szakrális emlékek, látnivalók között Nagymihály (Michalovce) városa viszi a prímet, mely egyúttal a legnagyobb város is a térségben. Található román stílusú rotunda, kastély, valamint római- és görög katolikus templom is. A műemlékek kiemelkedő részét a kastélyok adják Alsó-Zemlpén régiójában. Érdemes ellátogatni a reneszánsz stílusú Borsi (Borša) kastélyba és parkjába, valamint a Butka községében található Buttkai-kastélyba is.

Alsó-Zemplén kiemelkedő városa Tőketerebes (Trebišov), a Szalánci-hegység keleti oldalához közel, rengetek pihenési és kikapcsolódási lehetőséggel várja a turistákat, csodálatos hegyi környezetben. Tőketerebesen is akad látnivaló nagy számban, melyek között kastélyok, múzeumok, gótikus templomok, illetve várromok is találhatók.

A régió déli részén terül el a híres szlovákiai tokaji borvidék, minőségi borokkal.

Ismerje meg a régiót egy igazi tokaji borút alkalmával!

Szűrés

Szállások listája: szálláshelyek Alsó-Zemplénben, Szlovákia


Ebben a szekcióban nincs találat Szállás

Mutasd összes szállást Alsó-Zemplénben